Varianta zpracování známé odrůdy Albana metodou Passito je specialitou vinařství Gruppo Cevico - Romandiola.Ruční sběr hroznů je prováděn až na konci října resp. začátkem listopadu a následně jsou hrozny ukládány na speciální rošty - rohože, kde postupně na vzduchu "dozrávají" a v pravidelných intervalech 1x týdně je měněna jejich poloha. Po 6 - 8mi týdnech jsou následně podrobeny procesu šetrného lisování a získaný rmut o koncentraci cukru 38 -40 g/l je dále zpracován. Po základních procesech je stáčeno víno do sudů a školeno dále 1 rok.
Je vhodné k lehkým desertům ale také k výrazným zralým sýrům podle chuti a zájmu. Hodnota zbytkového cukru je 120 g/l.
Teplota servírování : 10 - 12°C
Druh: bílé
Odrůda: Albana alk. 13,5 %
Oblast: EMILIA ROMAGNA
Vinařství: Terre Cevico
Ročník: 2008
Obsah: 0,375 l
Cena: 300.00 Kč (včetně DPH)
Objednací kód: Albana di Romagna Passito DOCG
Albana di Romagna Passito DOCG - slámové víno
300 Kč / lahev
Cena je za láhev včetně DPH. Minimální prodejní množství je karton ( 6 ks lahví ) od druhu.